Marirea sanilor prin abord transaxilar sau prin axilă reprezintă o tehnică modernă prin care se plasează implanturile mamare printr-o scurtă incizie în axilă, evitând astfel orice cicatrice la nivelul sânilor, incizia fiind ascunsă la nivelul pliului pielii de la subraț. Tehnica de augmentare mamară prin axilă a evoluat foarte mult prin prisma cercetărilor realizate de-a lungul timpului în chirurgia estetică și a progresului tehnologic privind dispozitivele utilizate, garantând astăzi sâni fără semne sau cicatrici.

Procedura de mărire sâni prin implant mamar este o opțiune excelentă în vederea îmbunătățirii formei și dimensiunii sânilor. Cu toate acestea, numeroase femei sunt preocupate de menținerea unui aspect cât mai natural al sânilor, fără existența unor semne evidente ale unei intervenții chirurgicale. 

Marirea sanilor prin axilă se efectuează într-un mod endoscopic în care nu există nicio cicatrice în regiunea țesutului mamar. În acest context, femeile și-au îndreptat atenția către această procedură de mărire a sânilor, preferând incizia la nivelul axilei deoarece:

  • Se evită cu succes cicatricile vizibile la nivelul sânilor;
  • Nu implică tăierea țesutului mamar;
  • Se vindecă mult mai repede semnul din zona axilelor.

Cine poate apela la această procedură?

marirea sanilor
Sursa: Unsplash.com

Tehnica prin axilă se adresează tuturor femeilor, în special celor care nu au efectuat o intervenție de mărire a sânilor și care au ca cerință lipsa cicatricilor specifice procedurilor clasice de augmentare mamară.

marirea sanilor prin axilă – În ce constă tehnica?

Consultația inițială

În timpul consultației inițiale, pacienta împreună cu chirurgul estetician vor discuta toate aspectele ce țin de procedura de marirea sanilor ce se potrivește cel mai bine necesităților și așteptărilor acesteia. 

Beneficiind de o consultație productivă și abordând toate întrebările cheie ale procedurilor de mărire a sânilor, pacienta va fi mult mai încrezătoare în deciziile sale. Având ca sprijin tehnologia de ultimă generație, chirurgul estetician va putea oferi indicații vizuale ale rezultatelor. În acest fel, pacienta va dispune de așteptări realiste privind natura intervenției și maniera în care implanturile îi vor îmbunătăți aspectul sânilor.

Dacă se constată că tehnica prin axilă este cea potrivită, chirurgul va comunica pacientei întreaga procedură de intervenție.

Intervenția propriu-zisă

Tehnica presupune ca implanturile mamare să fie inserate cu ajutorul unei mici incizii realizate într-o cută naturală a axilei, facilitând astfel camuflarea eficientă a cicatricii și stimulând vindecarea rapidă a acesteia. 

Practic, prin intermediul acestei incizii, chirurgul estetician creează un spațiu pentru a poziționa implanturile corect. Țesutul mamar și pielea sunt întinse, permițând inserarea implantului.

În această procedură este utilizat un endoscop (cameră îngustă cu fibră optică), conectat la un monitor. Acest dispozitiv implică vizualizarea și monitorizarea cu o claritate maximă și în permanență a structurilor anatomice, având rolul de a ghida chirurgul pe toată durata intervenției.

Ulterior, implantul este inserat în spațiul creat. În tot acest timp, chirurgul estetician evaluează dimensiunea, forma și simetria sânilor, având certitudinea că implanturile inserate sunt poziționate în mod corespunzător. 

Odată ce implanturile se află în poziția corectă, inciziile sunt închise cu suturi, chirurgul acordând o atenție sporită în realizarea lor. Astfel, el va garanta cicatrici minime. Ulterior, sânii sunt acoperiți cu un pansament de tifon în vederea protejării zonei de vindecare.

Întreaga procedură poate dura între 1-2 ore maxim, în funcție de complexitatea cazului. Aceasta este efectuată sub anestezie generală pentru a garanta siguranța și confortul pacientei pe toată durata intervenției.

Cât durează recuperarea post intervenție prin axilă?

Această procedură implică o recuperare rapidă a pacientei. Perioada de recuperare implică mici dureri din cauza faptului că pielea și țesuturile au fost întinse. Acest discomfort se va reduce rapid, putând fi administrate și medicamente sau unguente pe bază de antibiotic, conform prescripției medicului. Este esențial ca pacienta să se odihnească timp de câteva zile pentru a stimula procesul de vindecare a țesuturilor.

Totodată, recuperarea nu implică riscul ruperii inciziei prin prisma faptului că nu este supusă presiunii, fiind în zona axilei. Firele de sutură se topesc în mod natural, nefiind necesară o vizită în plus la medicul estetician.

Nu se recomandă exercițiile fizice și ridicarea unor greutăți în primele 5-6 săptămâni. Dar, pacientele își pot relua activitățile cotidiene după aproximativ o săptămână de la intervenție.

Ce avantaje oferă această tehnică?

Tot ce trebuie să știi despre marirea sanilor prin abord transaxilar
Sursa: Unsplash.com

Printre cele mai importante beneficii ale acestui tip de intervenție de mărire a sânilor menționăm:

  • Inexistența semnelor pe sâni – nefiind efectuată o incizie la nivelul sânilor, clar nu există cicatrici. În cazul celorlalte tehnici de augmentare mamară, semnele intervenției sunt vizibile, fie sub sâni, fie în jurul areolei;
  • Recuperarea mult mai facilă – tehnica permite o vindecare rapidă a inciziei și o ameliorare precoce a durerii, pe fondul lipsei inciziei în zona pieptului.
  • Cicatrici mascate în zona axilelor – inciziile fiind plasate într-o cută a pielii, urmele intervenției sunt greu de detectat;
  • Menținerea unui aspect natural – prin tehnica folosită, aspectul sânilor este unul normal, fiind prezentă o senzație naturală și fermă la atingere;
  • Refacerea rapidă a pielii în zona axilei – inciziile din această zonă nu sunt supuse la presiune sau stres inutil, acest lucru favorizând procesul rapid de vindecare. Mai mult decât atât, conform unui studiu riscul de infectare în această zonă este minim.

Ca dezavantaje, această procedură:

  • Poate fi utilizată în situația introducerii unor implanturi mamare de mici dimensiuni;
  • Implică mici dificultăți în ceea ce privește plasarea implantului mamar în poziția corectă (comparativ cu celelalte tehnici de mărire a sânilor).

Concluzii

În urma procedurii de mărire a sânilor prin axilă, pacienta va beneficia de sâni frumoși și bine proporționați, fără cicatrici sau semne în zona pieptului. Prin axilă, semnul intervenției este ascuns (fiind extrem de discret, regăsindu-se la nivelul pliului pielii de la subraț).

Această tehnică se bucură în prezent de popularitate, fiind abordată din ce în ce mai des de persoanele ce își doresc o estetică cât mai naturală a sânilor.

Pentru a beneficia de această procedură de mărire a sânilor sau de orice altă operatie estetica apelează cu încredere la chirurgul plastician Dr. Panțuru. Având o vastă expertiză în domeniul chirurgiei estetice, Dr. Panțuru te va ajuta să obții cele mai bune rezultate, în deplină concordanță cu dorințele tale.

Programează acum o consultație la cabinetul Dr. Panțuru!

Lasa un comentariu

Call Now Button