Bărbia dublă, sau grăsimea submentală, poate apărea indiferent de vârstă sau greutate și poate fi dificil de îndepărtat doar prin dietă și exerciții fizice. 

Este o zonă în care grăsimea tinde să se acumuleze și poate fi o problemă estetică deranjantă pentru multe persoane. Din fericire, medicina estetică oferă soluții eficiente pentru a scăpa de această problemă. Dar, pentru a înțelege mai bine cum putem combate această problemă, haideți să discutăm despre cauzele formării bărbiei duble.

Cum se dezvolta bărbia dublă?

Vârsta

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, pielea noastră își pierde din elasticitate și tonus, ceea ce poate duce la formarea unei bărbii duble. De asemenea, distribuția grăsimii în organism se poate schimba odată cu înaintarea în vârstă, astfel încât grăsimea să se acumuleze mai mult în zona submentală.

Dieta și greutatea

Deși bărbia dublă nu este întotdeauna legată de greutate, un aport caloric excesiv și o dietă bogată în grăsimi și carbohidrați pot contribui la acumularea de grăsime în diferite zone ale corpului, inclusiv în zona bărbiei.

Genetica

Predispoziția genetică poate juca un rol semnificativ în dezvoltarea bărbiei duble. Dacă părinții sau rudele de sânge au sau au avut barbie dublă, este posibil să fii mai predispus la a dezvolta această caracteristică.

Postura

O postură necorespunzătoare, mai ales atunci când petreci mult timp la birou sau te uiți la ecranul telefonului mobil, poate duce la slăbirea mușchilor gâtului și a pielii, favorizând apariția bărbiei duble.

Structura facială

Structura osoasă a feței poate, de asemenea, să contribuie la apariția bărbiei duble. Persoanele cu un unghi mandibular mai puțin definit sau cu o graniță inferioară a feței mai scurtă pot fi mai predispuse la formarea unei bărbii duble.

Ce presupune liposucția pentru bărbie dublă?

Rolul liposucției este multiplu: remodelarea depozitelor de grăsime nedorite, refacerea aspectului uniform al feței și restabilirea unei posturi corecte a gâtului.

Etapa preoperatorie

În etapa preoperatorie, medicul va efectua un examen fizic complet, va analiza istoricul medical și va discuta despre așteptările pacientului. S-ar putea să fie necesar să se facă unele analize de laborator înainte de procedură.

Intervenția propriu-zisă

Liposucția pentru bărbie dublă este o operație estetică realizată sub anestezie locală, combinată sau nu cu sedarea ușoară. Tipul de anestezie se alege în funcție de opțiunea pacientului, pe baza recomandărilor oferite de medicul specialist.

După realizarea anesteziei, se realizează incizii de dimensiuni reduse, la nivelul zonelor greu perceptibile ale gâtului și se inserează o canulă, conectată la pompe de sucțiune sau la o seringă. Astfel, se poate extrage grăsimea în exces din aceste zone. După extracție, inciziile se închid prin suturi fine sau plasturi speciali.

Procedura poate dura între 15 și 30 de minute, în funcție de cantitatea de grăsime extrasă. În cazul în care pacienții prezintă, pe lângă depozite de grăsime în exces, o piele laxă, sau fără capacitate medie de extracție, liposucția pentru bărbie dublă nu va oferi un rezultat mulțumitor. În acest caz, intervenția chirurgicală va trebui dublată de lifting facial și la nivelul gâtului.

Etapa de recuperare

În etapa postoperatorie, pacientul va purta un dispozitiv elastic compresiv, pe întreaga durată a zilei, timp de 2-3 săptămâni. Acest dispozitiv acoperă vertexul și zona cervicală, sau poate îmbrăca toată zona cervicală și scalpul, lăsând fața neacoperită. Pentru ameliorarea durerilor, specialistul poate recomanda administrarea unor analgezice cu acțiune ușoară. După procedură, este posibil să apară umflături și vânătăi, dar acestea ar trebui să se estompeze în decurs de câteva zile.

Beneficiile liposucției pentru bărbie dublă

Liposucția pentru bărbie dublă poate avea efecte pozitive semnificative asupra aspectului și încrederii în sine. Aceasta poate oferi un profil facial mai definit și mai tânăr, poate îmbunătăți proporțiile faciale și poate reduce semnificativ aspectul neplăcut al bărbiei duble. În plus, rezultatele sunt de obicei durabile, atâta timp cât pacientul menține un stil de viață sănătos după procedură. Pentru a observa rezultatele obținute în urma unei astfel de operații, poți accesa galeria foto.

Importanța dietei pentru persoanele cu barbie dublă

Chiar dacă liposucția poate îndepărta grăsimea acumulată în zona submentală, este important să menținem o dietă echilibrată și sănătoasă pentru a preveni reapariția bărbiei duble. Alimentele bogate în proteine, fibre și grăsimi sănătoase, precum și o hidratare adecvată, pot ajuta la menținerea greutății corporale și la prevenirea acumulării de grăsime. De asemenea, exercițiile fizice regulate, inclusiv exercițiile pentru tonifierea mușchilor gâtului, pot fi de mare ajutor.

Cu ajutorul liposucției pentru bărbie dublă, poate fi remodelat fi eliminat excesul de grăsime de la nivelul feței și al gâtului, asigurând o nouă formă a chipului și o corectare semnificativă a proporțiilor. Există cazuri în care această procedură trebuie efectuată în mai multe etape, pentru a se obține rezultatele dorite. Fă acum o programare și scăpa de aspectul neplăcut al gușii!

Lasa un comentariu

Call Now Button