Procedura de lipoaspiratie reprezintă o procedură estetică de înlăturare a țesutului adipos din anumite zone ale corpului (burtă, șolduri, coapse etc.). Aceasta se realizează prin intermediul unor procedee medicale eficiente, ce implică o recuperare rapidă a pacientului/pacientei.

Lipoaspirația se regăsește și sub denumirea de liposucție și vizează exact zonele unde se regăsește acumulată grăsimea ce nu se elimină cu ajutorul curelor de slăbire sau sesiuni de sport.

În contextul sănătății, chirurgul specialist nu poate elimina o cantitate ridicată de grăsime, din acest motiv, lipoaspirația nu trebuie să fie privită ca un mijloc de a slăbi sau ca pe o soluție pentru obezitate. Cu alte cuvinte, rolul procedurii este strict estetic, mai precis de a elimina grăsimea în surplus din anumite părți ale corpului. Totodată, contribuie la conturarea unui aspect mult mai echilibrat și armonios al corpului.

În următoarele rânduri, vei descoperi informații utile despre tipurile de lipoaspirații la care poți apela și în ce constă mai exact întreaga operație.

Ce presupune procedura de lipoaspiratie?

procedura de lipoaspiratie
Sursa: Freepik.com

Lipoaspirația este o procedură estetică ce urmărește corectarea conturului corpului prin eliminarea surplusului de grăsime din anumite zone ale corpului. În privința remodelării corporale, lipoaspirația reprezintă una dintre cele mai solicitate proceduri estetice. Printre cele mai tratate zone ale corpului sunt:

  • Abdomenul;
  • Coapsele;
  • Fesele;
  • Brațele.

Un aspect important de menționat este legat de modul de a localiza surplusul de grăsime. La femei, excesul de țesut adipos se regăsește într-o proporție mare pe abdomen, brațe, coapse și în zona gâtului. Spre deosebire de femei, la bărbați depozitul de grăsime preponderent se află în zona pectorală.

Cine poate apela la o astfel de intervenție?

lipoaspiratie
Sursa: Freepik.com

Lipoaspirația este destinată pacienților care dețin o sănătate fizică și psihică bună și un indice al greutății stabil corespunzător vârstei și înălțimii lor. Cu toate acestea, este necesar ca pacientul să treacă printr-o consiliere cu medicul specialist înainte de intervenție. Rolul consultației inițiale este efectuată pentru a se asigura că toate cerințele sunt respectate.

O astfel de intervenție este considerată un succes doar în maniera în care este realizată în urma finalizării curei/ dietei de slăbire și nu există o fluctuație privind greutatea. În felul acesta. se asigură că surplusul de țesut este înlăturat eficient.

Totodată, o cerință esențială pentru această procedură este legată de elasticitatea pielii. Este necesară o bună elasticitate în contextul în care, la final, pielea se va adapta la forma nouă obținută. 

Persoanele ce se confruntă cu afecțiuni cardiovasculare, diabet sau alte probleme medicale grave nu li se recomandă realizarea acestei proceduri de lipoaspiratie.

Ce tipuri de lipoaspirații întâlnim?

lipoaspiratie
Sursa: Freepik.com

Se regăsesc numeroase tehnici de lipoaspiratie, dar toate au în comun folosirea unei canule, cu ajutorul căreia se înlătură țesutul adipos. Printre cele mai cunoscute tehnici de lipoaspiratie menționăm:

  • Liposucția tumescentă – este cea mai comună metodă de lipoaspirație și presupune utilizarea unui asocieri injectabile de apă sterilă, un anestezic și o soluție vasoconstrictoare cu rol în reducerea sângerării. Practic, se realizează mici incizii în care se inserează un tub denumit canulă prin care se îndepărtează țesutul adipos din zona în care se intervine. Una dintre principalele avantaje ale acestei tehnici este că minimizează posibilele sângerări și vânătăi;
  • Liposucția laser – este o metodă modernă de liposculptură ce implică inserarea în piele a unei canule ce prezintă în vârf un fascicul laser ce elimină surplusul de grăsime prin topire. O tehnologie modernă privind remodelarea corporală este liposucția laser GPS . Aceasta acordă o exactitate în privința potrivirii intensității laserului ținând cont de zona vizată. Această metodă conferă numeroase beneficii și asupra tonusului pielii prin impulsionarea producției de colagen;
  • VaserLipo – este o tehnică ce presupune inserarea unei canule cu ultrasunete ce desprinde și elimină depozitul de grăsime. Datorită tehnicii, țesutul adipos este aspirat mult mai rapid și eficient și este redus riscul de apariție a unor răni la nivelul celorlalte structuri ale porțiunii tratate. În felul acesta se realizează o îmbunătățire semnificativă a aspectului pielii;
  • PowerLipo – această tehnică constă în introducerea unei canule ce produce vibrații în vederea eliminării excesului de grăsime într-o manieră mult mai ușoară. Pentru zone cu o sensibilitate mai ridicată precum brațe, glezne etc. este indicată utilizarea acestei metode. Aceasta este mult mai eficientă în comparație cu alte tehnici;
  • SafeLipo – este o versiune a tehnicii PowerLipo prin care se separă surplusul de grăsime din țesuturile din jur, diminuând riscul de deteriorare a nervilor și a vaselor de sânge.

În ce constă operația de lipoaspiratie?

procedura de eliminare a țesutului adipos
Sursa: Freepik.com

Înainte de procedură, medicul specialist va purta o discuție cu pacientul în care se vor discuta toate detaliile despre întreaga procedură, tehnica potrivită și recuperarea după operație. Tehnica se va alege în urma consultației efectuate de medicul specialist, în care se vor discuta toate aspectele intervenției. Este important de menționat, faptul că medicul va face câteva indicații legate de:

  • Administrarea unor medicamente ce pot avea impact asupra coagulării sângelui – minim 2 săptămâni înainte;
  • Alimentația înainte de procedură;
  • Evitarea fumatului și a expunerii la soare.

Operația de lipoaspiratie se poate realiza între 1 oră și 3 ore, ținând cont de:

  • Surplusul de grăsime ce se dorește a fi eliminat;
  • Zonele vizate;
  • Tehnica de lipoaspirație utilizată.

Se poate efectua sub anestezie generală sau locală, în funcție de complexitatea cazului. După realizarea efectului de anestezie, se realizează operația propriu-zisă prin intermediul unei canule speciale (instrument de aspirație). Se efectuează o incizie de dimensiuni mici prin care se inserează în porțiunea cu țesut adipos canula prin care se elimină acest surplus de grăsime. 

În funcție de tehnica utilizată și complexitatea cazului, pacientul își va putea relua activitățile la câteva zile de la intervenție, în urma unei perioade de recuperare. După intervenție, pacientul va resimți mici dureri sau disconfort și inflamații la nivelul zonei tratate. Însă, medicul va prescrie un tratament corespunzător pentru reducerea acestor efecte.

Rezultatele intervenției pot fi apreciate după ce semnele acesteia sunt vindecate. În cele mai multe cazuri, rezultatele se observă după prima lună de la intervenție. Indicat este ca persoanele care au apelat la lipoaspirație să își mențină un indice optim al greutății, mai ales după operație.

Concluzii

Lipoaspirația este una dintre cele mai populare operații estetice realizate la nivel mondial. Acesta are ca scop îmbunătățirea aspectului corpului și îndepărtarea grăsimii în exces, ce sunt greu de eliminat cu dieta și efort fizic. 

Chiar dacă este o procedură eficientă și sigură de a îndepărta surplusul de grăsime, lipoaspirația poate fi realizată pacienților care înțeleg scopul acesteia și care totodată conștientizează rezultatele sale reale.

Dacă ești interesat(ă) de o astfel de operație estetică sau ai întrebări legate de intervenția de lipoaspirație, programează o consultație la cabinetul Dr. Panțuru pentru a afla mai multe informații.

Lasa un comentariu

Call Now Button