Rinoplastia nonchirurgicală este o procedură minim invazivă, care utilizează injectabile pentru a ajusta și a îmbunătăți forma nasului fără a fi necesară intervenția chirurgicală. Această procedură a câștigat popularitate în ultimii ani, deoarece oferă o alternativă mai puțin dureroasă și mai puțin invazivă la procedura de rinoplastie tradițională.

Ceea ce face rinoplastia nonchirurgicală atractivă pentru pacienți este faptul că este o procedură non-invazivă, care nu necesită anestezie generală, tăieturi sau perioade de recuperare lungi. În plus, rezultatele sunt imediate și poate fi făcută într-un cabinet medical.

Există mai multe motive pentru care oamenii aleg să facă o rinoplastie nonchirurgicală. Unii pacienți își doresc să-și ajusteze forma nasului, să-i schimbe dimensiunea sau să-și corecteze asimetria fără să trebuiască să se supună procedurii chirurgicale invazive. Alții își doresc să-și îmbunătățească aspectul nasului după o intervenție chirurgicală anterioară sau să corecteze imperfecțiunile minore care pot apărea în urma procesului de vindecare.

Procedura de rinoplastie nonchirurgicală

Procedura de rinoplastie nonchirurgicală poate fi realizată folosind diverse substanțe injectabile, cum ar fi acidul hialuronic, colagenul sau poli-L-lactic. În general, aceste substanțe sunt utilizate pentru a ridica sau umple anumite zone ale nasului și pentru a schimba aspectul general al acestuia. Procedura este realizată de către un medic specialist, care va injecta substanțele în zonele dorite ale nasului.

Înainte de a începe procedura, medicul va examina nasul pacientului și va discuta cu acesta despre dorințele sale.

În timpul procedurii, pacientul va fi conștient și va fi capabil să comunice cu medicul în timp real, pentru a se asigura că obiectivele sale sunt îndeplinite.

Durata procedurii de rinoplastie nonchirurgicală variază în funcție de complexitatea modificărilor dorite, dar în general durează între 15 și 45 de minute. În general, procedura este destul de confortabilă, dar în unele cazuri, pacienții pot simți o ușoară durere sau disconfort în timpul procedurii. Pentru a minimiza disconfortul, medicul poate folosi o anestezie locală sau o cremă anestezică înainte de a începe procedura.

Zonele vizate

O rinoplastie nechirurgicală vizează puntea, vârful și părțile laterale ale nasului. Fillerele pot fi injectate în jurul oricărei părți a nasului pentru a-i modifica forma.

Această procedură funcționează bine pentru:

  • netezește micile umflături din nas
  • face vârful nasului mai proeminent
  • adaugă volum nasului tău
  • ridică vârful nasului

În plus, dacă aveți o umflătură ușoară proeminentă a podului nasului, o poate camufla și netezi conturul profilului nasului. Rinoplastia lichidă nu vă va putea oferi rezultatele dorite dacă doriți ca nasul să arate mai mic sau dacă doriți să neteziți umflăturile mai proeminente.

Confortul și recuperarea post-procedură

După procedură, pacienții pot avea o ușoară umflare și sensibilitate în zona injectată, dar aceste efecte de obicei dispar în câteva zile. În general, pacienții pot reveni la activitățile lor obișnuite imediat după procedură, dar medicul poate recomanda evitarea exercițiilor fizice intense sau a expunerii la soare timp de câteva zile.

Un alt beneficiu al rinoplastiei nonchirurgicale este faptul că rezultatele sunt imediate. În timp ce unele efecte secundare minore pot persista pentru câteva zile, pacienții vor vedea imediat cum arată nasul lor nou și își vor putea exprima satisfacția cu rezultatele. În plus, durata efectelor depinde de substanța injectată, dar în general efectele durează între 6 luni și 2 ani.

Limitările rinoplastiei nonchirurgicale

Este important de menționat că rinoplastia nonchirurgicală nu poate realiza modificări majore la nivelul nasului. De exemplu, nu poate reduce dimensiunea nasului sau poate corecta defecte structurale importante. În astfel de cazuri, procedura chirurgicală tradițională poate fi cea mai bună opțiune.

În plus, rinoplastia nonchirurgicală nu este potrivită pentru toți pacienții. Persoanele care au o afecțiune medicală, cum ar fi o infecție activă în zona injectată, nu ar trebui să facă procedura. De asemenea, femeile însărcinate sau care alăptează ar trebui să amâne procedura până după ce acestea își termină sarcina sau perioada de alăptare.

În concluzie, rinoplastia nonchirurgicală este o alternativă non-invazivă și eficientă la procedura chirurgicală tradițională. Această procedură oferă pacienților o modalitate de a-și ajusta și a-și îmbunătăți aspectul nasului fără a fi necesară intervenția chirurgicală. Cu toate acestea, este important să aveți așteptări realiste în ceea ce privește rezultatele și să discutați cu medicul dumneavoastră despre opțiunile de tratament disponibile înainte de a lua o decizie finală.

Lasa un comentariu

Call Now Button