Mituri si adevaruri despre operatia de rinoplastie

Rinoplastia

V-ati gandit vreodata cum ati arata cu un nas mai fin si proportionat cu forma fetei Dvs. insa nu ati indraznit sa visati la o operatie de rinoplastie pentru corectia nasului Dvs. din motive de frica datorita durerilor si discomfortului provocat de o astfel de interventie?

Aveti probleme de respiratie datorita deviatiei de sept insa gandul la o interventie chirurgicala va sperie datorita durerilor asociate interventiei si recuperarii postoperatorii?

Surprinzator, operatia de rinoplastie, rinoplastia, corectia deviatiei de sept si a „cocoasei nazale” este una dintre cele mai putin dureroase operatii estetice si in acelasi timp operatia care va aduce rezultatele cele mai spectaculoase la nivelul fetei.

Despre avantajele si riscurile procedurii de rinoplastie va vorbeste Dl. Dr. Radu Panturu in cadrul interviului acordat la Digi24 Matinal pe data de 10 Aprilie (minutul 51:00-54:24).

Avantaje si riscuri operatie de rinoplastie, rinoseptoplastie

Dr. Radu Panturu in discutie cu Anca Dumitrescu despre operatia de rinoplastie la Digi 24 Matinal

Anca Dumitrescu Digi 24 Matinal:

Fizionomia armonioasa, proporționată, dă feței frumusețea naturală iar nasul joaca un rol esențial in aspectul nostru.

Nu e de mirare ca una dintre cele mai căutate intervenții estetice din lume este Rinoplastia.

Tot mai mulți oameni recurg la corecția nasului pentru îmbunătățirea aspectului fizic dar si pentru corectarea unor malformații sau înlăturarea unor obstrucții nazale precum deviația de sept.

Despre remodelarea nasului vorbim cu Dl. Dr. Radu Panțuru medic de chirurgie estetica.

Anca Dumitrescu:

Buna dimineața, bine ați venit!

Dr. Radu Panțuru:

Bine v-am găsit!

Anca Dumitrescu:

Cine apelează la o astfel de intervenție?

Dr. Radu Panțuru:

In general la aceasta intervenție apelează pacienții care au o problema de ordin estetic dar si o problema din punct de vedere funcțional, si aici mă refer la funcția de baza a nasului care este respirația. Prin intermediul rinoplastiei reușim sa corectam si defectele estetice dar si problemele funcționale ale nasului îmbunătățind funcția respiratorie.

Anca Dumitrescu:

Este un mit sau nu faptul ca este una dintre cele mai dureroase intervenții chirurgicale de ordin estetic?

Dr. Radu Panțuru:

Da, este complet fals. Rinoplastia este una dintre operațiile care doare cel mai puțin din paleta chirurgiei estetice, așadar nu este adevărat ce se spune referitor la rinoplastie deoarece lucram pe cartilaj nazal si oase nazale care nu sunt dureroase.

Anca Dumitrescu:

Cine si cum se alege forma finala a nasului?

Dr. Radu Panțuru:

Forma finala a nasului se adaptează in funcție de fizionomia fiecărui pacient. Încercam sa creăm un aspect natural, nu ne plac rezecțiile prea zeloase in așa fel încât sa nici nu se vadă neapărat ca pacientul a suferit o operație estetica. Încercam sa aducem îmbunătățiri fine in așa fel încât sa creăm un rezultat cat mai natural.

Anca Dumitrescu:

Care sunt indicațiile pe care ar trebui sa le respecte pacientul înainte de intervenție si care sunt indicațiile sau contra-indicațiile după aceasta intervenție?

Dr. Radu Panțuru:

La partea de recuperare si indicații pacientul trebuie sa fie atent după operația de rinoplastie, bineînțeles sa nu sufere un accident la nivelul nasului pentru a devia forma creata. De asemenea, trebuie sa fie atent la perioada post-operatorie daca poarta ochelari, sa întrerupă purtarea acestora pentru o perioada. Sa evite expunerea solara pentru o perioada de 2-3 săptămâni. Cam astea ar fi in mare aspectele de care trebuie sa aibă grija. Bineînțeles, si o toaleta foarte minuțioasă la nivelul plăgilor.

Anca Dumitrescu:

In cat timp după intervenție se vad rezultatele finale ?… pentru ca in prima faza este tumefiata cumva zona aceea…

Dr. Radu Panțuru:

Așa este, in prima faza zona este edemațiată,  un rezultat final se obține in momentul in care dam jos atela dorsala, cam într-o perioada de o săptămâna, zece zile, iar aspectul final durează undeva pana la un an pana se instalează efectul scontat pre-operator.

Anca Dumitrescu:

Domnule doctor mulțumesc pentru prezenta la noi in platou si pentru informațiile pe care ni le-ați oferit.

Dr. Radu Panțuru:

Cu plăcere!

Rezultate rinoplastie, operatia corectie de sept, rinoseptoplastie

Rezultatele operatiei de rinoplastie, rinoseptoplastie, corectie de nas sunt cu adevarat spectaculoase si pe langa ameliorarea functiei respiratiei, avantajele estetice conferite sunt de necontestat.

Pentru mai multe detalii referitoare la rezultatele pe care le puteti astepta va rugam sa consultati galeria foto inainte-dupa.

Intregul catalog de rezultate estetice il puteti viziona cu ocazia stabilirii unei consultatii la Dr. Radu Panturu.

Lasa un comentariu

Call Now Button