Probabil nici nu v-ați dat seama sau nu ați pus foarte mult accentul pe o problemă pe care e posibil să o aveți de când vă știți: respirația îngreunată.

Nu vorbim de o răceală sau de vreo problemă respiratorie cu o cauză bine stabilită. Nu, e acea senzație cu care ne trezim uneori dimineața, când simțim imediat nevoia să suflăm nasul, fără să fim răciți. Este problema nocturnă a sforăitului, care poate deranja o casă întreagă. Este ceva cunoscut sub denumirea științifică: deviație de sept.

Nu e ceva grav, care să ne afecteze sănătatea în mod definitiv, însă este ceva de lungă durată. Netratată, deviația de sept ne va însoți o viață întreagă. Printre sforăituri și suflări ale nasului, deviația de sept este o problemă care ne va pune în dificultate pe măsură ce avansăm în vârstă.

Care e soluția?

În opinia mea, de medic estetician, rinoplastia poate fi cea mai simplă cale de la sforăit la un somn lin și de la un nas diform la unul de o estetică impecabilă.

Dar ce este rinoplastia?

 

Ce este rinoplastia și care este rolul ei?

Așa cum puteți citi chiar pe pagina dedicată operației de rinoplastie, această intervenție chirurgicală este, pe scurt, o procedură care are drept obiectiv corectarea nasului și a diverselor sale diformități.

Deși ne-am obișnuit, de mult timp, să nu mai observăm defecte ale nasului, decât în cazul în care acestea sunt accentuate, acestea totuși există.

Poate nu sunt vizibile într-o foarte mare măsură (în cazul deviației de sept, de pildă) sau pur și simplu ne obișnuim că persoana are un nas mai ciudat. Cu toate acestea, această problemă îi poate afecta pe mulți dintre dumneavoastră în mod fiziologic, dar mai ales psihologic.

 

Cum vă poate afecta o deformație a nasului?

Să analizăm, așadar, din cele două perspective menționate mai sus, modul în care o deformare a nasului vă poate afecta de-a lungul vieții:

 

  1. Fiziologic

Deși de multe ori probleme pe care le tratez sunt de ordin estetic, multe dintre acestea au la rândul lor și un impact fiziologic. În cazul sânilor prea mari, de exemplu, pacientele mele care apelează la operația de micșorare a sânilor tind să aibă probleme cu coloana vertebrală din cauza greutății bustului voluminos.

În cazul nasului, dincolo de problemele de ordin estetic, discutăm de multe ori de probleme ale respirației, cauzate de deviația de sept. O deformare estetică, așadar, vă poate cauza neplăceri în anumite momente ale zilei sau ale anului, din punct de vedere al respirației, deci un impact fiziologic direct.

 

  1. Psihologic

Deoarece vorbim de un aspect al medicinei estetice, efectul psihologic pe care problemele netratate îl pot avea asupra dumneavoastră poate fi unul foarte însemnat.

De exemplu, cocoașa nazală, una dintre deformările clasice ale nasului, în care în mijlocul nasului există o proeminență extrem de vizibilă, poate cauza o lipsă de încredere în propriul aspect fizic.

Fiind elementul central al feței, orice deformare la nivelul nasului (un nas mare, prea ridicat, prea lăsat, cu deviație de sept, cu nări mari sau inegale sau care are cocoașă nazală) este vizibilă cu ochiul liber și poate cauza o stimă de sine scăzută.

Acest lucru poate afecta relațiile inter-umane, lipsa încrederii în abordarea unui posibil partener, dorința de a nu fi foarte vizibil în poze sau filmări sau pur și simplu neîncredere generală în dumneavoastră.

 

Este rinoplastia potrivită pentru dumneavoastră?

Dacă aveți peste 14-15 ani, în cazul fetelor, sau aproximativ 18 ani, în cazul băieților, atunci rinoplastia este o procedură la care puteți apela cu încredere.

După o consultație cu medicul estetician, în care îi prezentați probleme dumneavoastră și îi precizați ce v-ați dori schimbat la nasul dumneavoastră, procedura poate continua.

Indiferent că luați decizia de a apela la o operație de rinoplastie din rațiuni psihologice, pentru corectarea deformării nasului, sau din motive fiziologice, în cazul deviației de sept și a problemelor de respirație rezultate, decizia dumneavoastră este corectă.

Vă aștept la o primă consultație în care să îmi detaliați modul în care o rinoplastie vă poate ajuta și chiar schimba viața.

Lasa un comentariu

Call Now Button