În funcție de cultură și epocă, corpurile feminine au avut mereu partea de doza lor de tabu. Recunoaștem acest lucru cu ușurință prin intermediul picturilor, de exemplu, care afișează femei din diferite epoci, țări și clase sociale. Chiar dacă mărirea sânilor nu era valabilă atunci, ele erau îmbrăcate diferit. Apăreau fie într-un mod conservator, fața fiind cea mai expusă zonă a corpului, fie într-un mod libertin, punând accentul pe silueta feminină și formele ei.

Dintre toate părțile corpului feminin, însă, sânii au avut parte de cea mai puternică formă de tabu. Cineva remarca, pe bună dreptate, că dacă dintr-o dată femeile ar renunța la a-și mai acoperi sânii, ei ar deveni foarte rapid parte din normalitatea de zi cu zi.

Cu toate acestea, acest lucru, în cadrul normelor sociale de astăzi, este deocamdată imposibil. Și într-o mare măsură este mult mai bine așa, deoarece sunt în continuare acoperiți de acea forță misterioasă pe care mulți o numesc feminitate.

Cu siguranță vă întrebați: care este legătura între tabu și mărirea sânilor?

Nu este mărirea sânilor deja ceva intrat în normalitate?

Mai vede cineva un obstacol sau o problemă în modificarea sânilor naturali?

Ei bine, acest articol își propune să afle, sau cel puțin să pună problema acestui tabu. Vom discuta şi despre modul în care o femeie stăpână pe propriul corp poate depăși orice impediment social sau personal pentru a fi fericită.

Mărirea sânilor: natural vs. artificial

Dacă vorbim de sâni și tabu, trebuie neapărat să mergem mai întâi în direcția eternei dispute: sânii naturali vs. sânii artificiali.

După cum știți probabil, fiecare femeie este înzestrată cu o pereche de sâni unică. Indiferent cât de mult se aseamănă ca mărime și formă sau cât de identici sunt ca funcție biologică, așa cum fiecare femeie este unică la fel sunt și sânii acesteia.

 

Disputa de mai sus are mai multe puncte de focalizare:

  1. Sânii naturali sunt frumoși indiferent de forma sau mărimea lor
  2. Obţinerea sânilor artificiali este o formă de a trișa
  3. Sânii sunt afectați de orice formă de intervenție estetică
  4. Femeile care își măresc sânii au probleme cu încrederea în sine
  5. Există doar un tip de femei care își măresc sânii

 

Să le luăm pe rând!

  1. Sânii naturali sunt frumoși așa cum sunt!

Într-adevăr, sânii naturali sunt frumoși în felul lor și fiecare femeie trebuie să își respecte corpul oferit de natură. Cu toate acestea, așa cum spuneam, fiecare femeie este unică, iar prin prisma personalității ei, are puterea de a observa și de a relaționa. Oricât de magistral vă înzestrează natura, nu trebuie să vă mulțumiți cu absolut orice.

De exemplu, dacă răciți, sunteți conștiente că virusul care v-a infectat face parte tot din natură. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să stați indiferente, ci să vă tratați, chiar dacă prin mijloace artificiale, precum medicamentele.

Acesta este și cazul corpului vostru. Dacă ceva vă nemulțumește sau vă afectează pe plan psihic sau fizic, trebuie să luați măsuri pentru a elimina problema care vă stresează.

 

  1. Mărirea sânilor este trișare!

Femeile care apelează la o intervenție de mărire a sânilor nu trișează! Chiar dacă unii cârcotași nu se vor putea abține din a judeca ce se întâmplă în jurul lor, asta nu înseamnă că au dreptate.

Mărirea sânilor este o decizie matură, responsabilă și asumată, pe care orice femeie o cântărește și o privește din multe perspective înainte de a-i urma cursul.

Mărirea sânilor este un mijloc aflat la dispoziția voastră, nimic mai mult. E cunoscut de toată lumea, disponibil oricui, iar bugetul necesar pentru această operație nu este exorbitant, astfel că nu puteam vorbi de privilegiere a claselor.

Așadar, de ce ar fi trișare, dacă este la îndemâna oricui?

 

  1. Mărirea sânilor implică riscuri pe termen lung!

Multe femei, printre care și unele dintre voi, probabil, se gândesc că mărirea sau modificarea de orice natură a sânilor pot avea consecințe de sănătate pe termen lung.

De-a lungul timpului s-au făcut foarte multe studii amănunțite, care au dovedit, de exemplu, că între protezele mamare de silicon (printre cele mai populare forme de implanturi) și boli precum cancerul mamar sau autoimune nu există nicio corelație.

Desigur, pe termen scurt pot fi multe efecte secundare ale operației de augmentare mamară în sine, precum dureri sau sângerări, sau chiar de torsiune (rotirea implanturilor mamare cu baza în sus). Toate acestea, însă, pot fi evitate prin experiența și recomandările medicului.

  1. Mărirea sânilor înseamnă încredere de sine mică!

Ajungem și la ultimele două puncte de interes, care au legătură strict cu psihologia feminină. Primul dintre ele este concentrat asupra încrederii de sine, care zice-se ar fi mai mică la femeile care apelează la o intervenție estetică de augmentare mamară.

Din cauza presiunii și modelelor sociale, există categorii de oameni care se simt dezavantajați sau priviți fără interes de ceilalți confrați. Printre aceștia se numără persoanele cu probleme de greutate, cei care au un defect vizibil pe corp, precum și, desigur, femeile cu sânii mici.

Să fie foarte clar un lucru: nu este nimic în neregulă cu sânii mici, în condițiile în care posesoarea lor este complet mulțumită de aceștia și de corpul ei în general.

Problema legată de încrederea în sine apare abia atunci când sânii mici sau de o formă sau mărime nedorită îi afectează persoanei respective viața personală și prin expansiune, propriul psihic.

Există însă și femei care doresc să experimenteze, fără să aibă o presiune socială de acest gen. Pot fi cazuri în care femei cu sânii medii își doresc sâni mai mari sau femei cu sânii mari își doresc sâni mici. Ca medic, sunt aici să le ofer expertiza mea medicală și să le îndeplinesc dorința de a fi exact așa cum își doresc.

 

  1. Doar anumite femei își pun „silicoane”!

Ajungem și la ultimul punct important: tipologia femeii care apelează la o operație de mărire de sâni.

Și trebuie să știți un singur lucru!

Nu există un singur tip de femeie care dorește să își mărească sânii.

Fiecare femeie are motivele ei personale.

Unele dintre pacientele mele își doresc sâni mai mari pentru a fi mai atractive, altele pentru a-i face o surpriză soțului sau iubitului. Unele dintre paciente doresc să se simtă mai feminine cu ele însele și simt că le lipsesc nurii unui decolteu bogat. Alte paciente își doresc pur și simplu să experimenteze, după foarte mult timp în care au avut o anumită mărime la sutien.

Sunt cazuri și cazuri. Fiecare este unic în felul său, oricât de asemănător, pentru că de fiecare dată pacientul și motivele sale sunt singulare.

 

Este, până la urmă, mărirea sânilor un tabu?

Cu siguranță, da!

În condițiile în care încă există femei care și-ar dori să apeleze la o operație de augmentare mamară dar se ciocnesc de ideile prezentate de mai sus, această intervenție va fi în continuare un tabu.

Tot ce vă pot sfătui, ca pe viitoare potențiale paciente ale mele, este să aveți curajul, dacă vă doriți o mărire de sâni, să veniți la o simplă consultație.

Faceți acest prim pas și veți descoperi exact cât de mult vă doriți să obțineți un decolteu mai generos și, mai ales, faptul că nu există niciun alt oponent al acestei idei în afara voastră.

Vă aștept la o primă consultație!

Lasa un comentariu

Call Now Button